I 1904 opstod Børnehjælpsdagen som et stort indsamlingsevent for udsatte, fattige og anbragte børn iblandt os. Siden da har Børnehjælpsdagen hvert år, en søndag i maj, fejret anbragte børn og unge i Danmark til ’Årets Børnehjælpsdag’.
I 2025 er støtten til anbragte børn og unge i Danmark stadig vigtig. Anbragte børn er blevet budt nogle af de hårdeste liv, men med opbakning fra danskerne kan vi gøre en forskel for alle de seje børn og unge, der fortjener at opleve livsglæde og har mod på fremtiden ligesom alle deres jævnaldrende.
I måneden frem mod Årets Børnehjælpsdag den 11. maj samler vi derfor ind, så vi kan nå endnu flere anbragte børn og unge og skabe endnu flere oplevelser, projekter og aktiviteter rundt om i hele landet.
Omkring 13.800 børn er i dag anbragte som konsekvens af svigt eller tab, så de ikke kan bo hos deres forældre og få en god og tryg opvækst i hjemmet. Børnehjælpsdagen arbejder året rundt på at vise vores anbragte børn og unge, at de fortjener gode liv. En svær start på livet bør ikke definere et barns muligheder og fremtid.
Børnehjælpsdagens arbejde består af en bred vifte af tilbud – projekter, camps, fester, uddelinger og styrkedage –der skaber glæde og fællesskaber for anbragte børn og unge i hele landet. Vi arbejder for at styrke deres personlige og sociale kompetencer, så de får bedre forudsætninger for at få et godt liv.
Den første Børnehjælpsdag blev støttet af kongen, og den 6. maj 1904 vågnede Københavnerne op til en by forvandlet af fest, farver, optog og en helt ny velgørenhedsdag. Børnehjælpsdagen blev et landsdækkende fænomen, og for mange danske børn blev dagen en kærkommen skolefridag frem til 1972.
I dag lever ånden fra den første Børnehjælpsdag videre, og har udviklet sig til en moderne, humanitær bevægelse, og vi fejrer stadig 'Årets Børnehjælpsdag' hver år i maj.